Träna Thaiboxning i Stockholm!

Precis som i kickboxning är thaiboxning en fysisk sport där man övar upp sin kropp till att bygga upp starka muskler och snabba reflexer.

Thaiboxning har blivit alltmer populärt de senaste åren i Sverige mycket tack vare den explosionsartade ökningen av semesterresor till Thailand.
Thaiboxning som på thailändska heter Muay Thai är en fullkontaktskampsport väldigt lik Kickboxning (K1).

Så vad är då egentligen skillnaden mellan Thaiboxning och Kickboxning (K1)?
Till att börja med så finns det olika discipliner inom kickboxning men vi refererar till den gren/stil som kallas K1, vilket är den mest utvecklade formen av kickboxning som innehåller störst teknikregister. Kickboxning har generellt sett ett högre tempo och innehåller längre slag-/sparkserier, såväl på träning som i match.

I Thaiboxning får man (utöver de tekniker man tillåts använda i kickboxning) dessutom t.ex. även använda armbågar, fånga motståndarens ben och svepa undan andra benet.

Om thai- och kickboxningsteknikerna är snarlika så råder däremot större skillnader i poängsystemet.
I kickboxning (K1) så värderas alla träffar lika högt. Oavsett om det är en spark, ett slag, ett knä eller ett svep som utdelats och oavsett dess placering så ges samma poäng. Inom kickboxning ska sparkarna träffa motståndarens överkropp, huvud eller lår för att ge poäng.
Inom thaiboxning däremot så ger slagträffar knappt några poäng medans klinch, knän, kast och svep ger höga poäng. Dessutom får man inom thaiboxning poäng för alla sparkar, även över arm/hand som ses som block inom kickboxning (K1).

På Stockholm kickboxning erbjuder vi både thaiboxning och kickboxning (K1).

Tävlingsreglerna och poängsystemen kan variera i olika länder, så för den som vill tävla internationellt är det viktigt att läsa på vad som gäller för respektive land.

 • Thaiboxning i fräscha lokaler

  Våra lokaler är stora och fräscha och ligger centralt placerad mitt emellan St. Eriksplan och Odenplan.
  Personalen möter upp i receptionen och hjälper dig tillrätta med alltifrån avtal, till utrustning och val av energitillskott eller träningsupplägg.

  Träningslokalen samt omklädningsrummen är nyrenoverade i omgångar sedan år 2013 och följer alla säkerhetsföreskrifter.
  Mattorna byts ut regelbundet och varje dag rengörs dessa samt handskar och mitsar med desinfektionsmedel.

  Vi håller en väldigt hög klass på vår utrustning och våra instruktörer (som alla måste ha genomgått vår internutbildning för att få instruera och hålla klasser).

  Vi vill ge alla medlemmar som tränar hos oss en bra, trygg och rolig upplevelse när de kommer till våra lokaler på St. Eriksplan.

  Välkomna!

 • Receptionen hos Stockholm Kickboxning

  I vår reception kan du köpa sportdrycker, energitillskott, frukt, smörgåsar, nya träningskläder och all kampsportsutrustning som du kan tänkas behöva för att kunna utöva Kickboxning, Thaiboxning, MMA och BJJ hos oss. Vi säljer handskar, benskydd, tandskydd och lindor av hög kvalitet samt våra egendesignade kläder.

  Saknar du något är det bara att säga till i receptionen så kan vi hjälpa dig att beställa in utrustningen du eventuellt saknar eller om du behöver den i en speciell storlek!

Erfarna thaiboxningstränare

Något vi är väldigt stolta över är våra extremt kunniga instruktörer på Stockholm Kickboxning. Våra tränare har många års erfarenhet av Kickboxning, Thaiboxning, MMA och BJJ. Många har utövat dessa kampsporter i över 30 år, tävlat på elit och världsnivå och vunnit mästerskap så som VM, EM, SM.

När våra elever är riktigt duktiga och tränat i mer än 10 år ger vi dem möjligheten att vara med och utvecklas som tränare och leda nya elever. Med denna strategi får vi alltid nya och taggade personer som delar med sig av sina kunskaper till andra.
Vi alla brinner för det vi gör och ser till att alla som kommer och tränar har lika kul och blir lika duktiga som vi själva. För att få instruera och coacha på Stockholm Kickboxningsklubb så måste man ha erfarenhet av kampsport samt ha genomgått och klarat av vårt interna instruktörsprogam under ledning av vår huvudinstruktör samt gått parallellt med någon av våra erfarna instruktörer under ett halvår innan man är redo att hålla egna pass. På detta sätt säkerställer vi hög kvalitet på våra klasser.

Varje pass är väl genomtänkt och utformat av våra tränare och vi är noga med såväl uppvärmning som stretch, allt för att skona kroppen.